miércoles, 14 de diciembre de 2011

Internet

1. Què és Internet?
Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (és un protocol no orientat a connexió usat tant per l'origen com per la destinació de la comunicació de dades a través d'una xarxa de paquets commutats no fiable de millor lliurament possible sense garanties) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.

2. Orígens.
Internet és va crear amb fins militars amb la idea de que l'estructura de defensa no trontollés si l'enemic aconseguia destruir algun dels punts de la xarxa de defensar.
Per desenvolupar aquest projecte l'Agència de Projectes d'Investigació ARPA va crear el 1969 la xarxa ARPANET instal•lant un ordinador a la Universitat de Califòrnia per transmetre informació als centres de computació de tres altres universitats. Durant la dècada dels 70 i principis dels 80, aquesta xarxa era d'accés restringit per a la gent normal i corrent d’arreu de tot el món.
El 1991 una llei del Congrés dels Estats Units va aprovar la creació de la Xarxa Nacional per a la Investigació i Educació (NREN), i va estendre els serveis a tots els nivells de l'ensenyament.
El mateix any també es va permetre l'accés a Internet al sector privat a través de connexions alternatives a la xarxa que era subvencionada per diner públic. Les empreses multinacionals van començar a aprofitar aquest servei que els permetia reduir costos quan es comunicaven amb les seves delegacions escampades per tot el món.
Internet ja s'havia consolidat com una xarxa internacional d'ordenadors gràcies al protocol de comunicacions anomenat TCP-IP. Aquest protocol és el que s'encarrega de crear i administrar les dades que circularan d'un ordinador a un altre.
La popularització definitiva d'Internet ha arribat amb la World Wide Web (WWW). Es tracta d'una creació europea fruit del treball de Tim Berners-Lee i Robert Caillau que el 1989 treballaven conjuntament des del Centre Europeu de Física de Partícules (CERN), a Ginebra.

3. Què es necessita per a connectar-se?
Per connectar-se a Internet requereix un proveïdor de serveis Internet (ISP) i determinat hardware:
-ISP: Un ISP proporciona accés a Internet. La manera de contractar un compte amb un ISP és igual que l'utilitzat per contractar el servei telefònic o altres serveis públics.

-Hardware: Per a una connexió de banda ampla, com a línia de subscriptor digital(ADSL) o cable, es necessita un mòdem ADSL o per cable. Normalment, l'ISP l'inclou com a part del maquinari d'inici quan es subscriu a un compte de banda ampla. Per a una connexió de marcatge directe, necessita un mòdem d'accés telefònic. Molts equips ja vénen amb aquesta tipus de mòdem instal•lat.

4. Serveis que ofereix la xarxa.
Sempre he considerat que Internet és la major biblioteca del Món, on pots trobar tot tipus d'informació, recursos i compartir de tot. Tot depèn i com tot, de l'ús que cadascú li doni.

5. Estructura de la web.
L'estructura d'un conjunt de pàgines web és molt important, ja que una bona estructura permetrà al lector visualitzar tots els continguts d'una manera fàcil i clara,mentre que un conjunt de pàgines web amb una mala estructura produirà en el lector una sensació d'estar perdut, no trobarà ràpidament el que busca i acabarà per abandonar el nostre lloc.

6. Elements que componen la URL.
Una URL (Uniform Resource Locator) identifica un document (HTML) a la xarxa.
Tota URL està composta per diverses parts:
1 - Protocol mitjançant el qual s'accedeix al document (http, ftp ...)
2 - Nom del domini.
3 - Nom de la carpeta del servidor en què està el document.
4 - Nom del document.

7. Programes de navegació.
N’hi ha diversos programes de navegació, els més coneguts són Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome i Safari.

8. La barra de navegació.
La barra de navegació serveix per a:

  • Tenir accés directe a les seccions més importants del web i els seus portals.
  • Estar atent a totes les alertes d'actualitat, estiguis [navegant] per on sigui.
  • Tenir, a un sol clic de distància, tota la informació sobre el temps, els resultats de borsa, la graella de televisió, l'horòscop, les xerrades i la nostra botiga.
  •  Tenir un dels millors cercadors de la Xarxa, inclòs al navegador des del qual podràsfer totes les cerques que desitgis simplement teclejant la paraula clau en l'espaireservat per a això, sense haver d'acudir a cap pàgina.

9. Pràctica de navegació per diferents webs. 
Aquesta és la pàgina web que més visito es on segueixo tota la informació de tot tipus de esports i competicions. Cada vegada que poso l'ordinador en marxa poso aquesta pàgina

Aquesta també es una de les pàgines que amb més frequüencia visito. Ho faig per esclotar la musica que m'agrada mentre faig els deures ho estudio.

Aquesta pàgina web la visito per buscar informació sobre tot el que em demanin en el institut. Trobo totes les definicions i biografies que normalment necessito, es un bona pàgina web.

Aquesta web la visito per a tot. Em serveix per trobar tot tipus de pàgines web que necessiti


sábado, 3 de diciembre de 2011

Visita a Monserrat



Aquestes fotos les vam fer a la escursió de Monserrat. Les em pujat a una pàgina web anomenada Photosnack. En aquesta pàgina web li pujem les fotos i ell sol ens fa com un àlbum en moviment. Esta molt bé aquesta pàgina web perquè a més pots personalitzar com pasar les fotos i pots incloure música.

domingo, 27 de noviembre de 2011

Activitats de Windows


Aquestes activitats les vam fer en un format Word, però amb una pàgina anomenada Issuu les em combertides en un llibret. Aquests exercicis mostren com fer diferents tasques, i les possibilitats que ens mostren per tal de personalitzar el nostre ordinador amb el sistema operatiu, Windows XP.

domingo, 6 de noviembre de 2011

Sistemes operatius

Aquest powerpoint que he fet explica que són els sistemes operatius, com funcionen, quins són els més utilitzats i una petita explicació de cada un dels tres millors sistemes operatius. Et mostra imatges sobre els logos de les empreses creadores i del escriptori de cada un d'ells.

domingo, 16 de octubre de 2011

3.Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.
 Unitat central de procés (UCP): s’encarrega del control de l’ordinador, processant instruccions, per a això. Hi podem distingir:
— Unitat aritmeticològica (UAL): s’encarrega del processament de                  
dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.
— Unitat de control (UC): s’encarrega de dur a terme el control, és a dir, 
de generar els senyals necessaris per activar els elements de l’ordinador 
en funció de les instruccions.
— Registres: memòria interna del processador que proporciona les dades 
a la unitat aritmeticològica i en la qual aquesta emmagatzema el resultat 
de les seves operacions.

4.Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.
Els processadors que s' instal·len actualment són:












Intel Core i7




                                                                                                                                              AMD Phenom X4

5.Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.
 Perifèrics d’entrada: són dispositius que permeten que l’usuari introdueixi informació a l’ordinador (les dades flueixen des del perifèric cap a l’ordinador). Alguns exemples de perifèrics d’entrada són: teclat, ratolí, escàner, micròfon o càmera digital.

Teclats:
Teclado PC ordenador sobemesa PS2 --- 9,99
Teclado plegable lavable delgado USB--- 6,95 :
Escaners:

Escaner canon CanonScan LIDE 25 Gris USB serigrafiado---24,90

Escáner de superficie plana HP Scanjet G2410---76,99

Ratolí:

Ratón Sony Vaio Bluetooth BMS-20 BMS20---29,99


                                                       

Raton laser inalambrico Logitech V470---15,60


                                                         
•  Perifèrics de sortida: són dispositius que usa l’ordinador per mostrar els resultats a l’usuari (extreure la informació); és a dir, les dades fl ueixen des de l’ordinador cap a l’exterior. Alguns exemples de perifèrics de sortida són: monitor, impressora, plòter o altaveus.
Monitors:
Samsung E1920N monitor LCD 18.5"---116,00


                                           

                                            

Asus VH198S monitor LED 19"---140,00




                                          
Altaveus:

Altavoces USB PC ordenador sobremesa i potatil JACK---12,99

Altaveu bluetooth NOKIA MD5W MP3---9,90

•  Perifèrics d’entrada i sortida: compleixen les funcions d’enviar i rebre dades a l’ordinador, o des d’ell. Hi ha alguns perifèrics d’entrada i sortida que s’anomenen d’emmagatzematge. Alguns exemples de perifèrics d’entrada/sortida són: mòdem, discos fl exibles, llapis de memòria USB, targeta de xarxa, targeta de so...etc.
Pendrive:
Pendrive 4GB USB 2.0---6,99

Pendrive de 32GB Kingston USB 2.0---24,99

6. Com es pot clasificar el software? quines diferencies trobes entre els diferents grups?
El programari (software, en anglès) és un terme general emprat per descriure el conjunt dels programes informàtics, procediments i documentació que fan alguna tasca en un ordinador. Comprèn el conjunt sistemàtic dels programes d’explotació i dels programes informàtics que serveixen per a aplicacions determinades. El terme inclou aplicacions com els processadors de text, programari de sistema com el sistema operatiu, que fa d'interfície entre el maquinari i les aplicacions, i finalment el middleware, que controla i coordina sistemes distribuïts.
Programari de sistema: El seu objectiu és desvincular adequadament a l'usuari i al programador dels detalls de la computadora en particular que s'usi, aïllant-lo especialment del processament referit a les característiques internes de: memòria, discs, ports i dispositius de comunicacions, impressores, pantalles, teclats, etc. El programari de sistema li procura l'usuari i programador adequades interfícies d'alt nivell, eines i utilitats de suport que permeten el seu manteniment.
Programari de programació: És el conjunt d'eines que permeten al programador desenvolupar programes informàtics, usant diferents alternatives i llenguatges de programació, d'una manera pràctica.
Programari d'aplicació: És aquell que permet als usuaris dur a terme una o diverses tasques específiques, en qualsevol camp d'activitat susceptible de ser automatitzada o assistit, amb especial èmfasi en els negocis.














miércoles, 5 de octubre de 2011

QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?

1.Buscar informació sobre la definició d’informàtica(diverses fonts).
La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals.


2.Buscar informació sobre:
  • Arquitectura d’ordinadors(definició, parts,inventor,biografia).
      -Definició:
L' arquitectura de computadors és le disseny conceptual i l'estructura operacional fonamental d'un sistema de computador. És a dir, és un model i una descripció funcional dels requeriments i les implementacions de disseny per diverses parts d'una computadora.
-Parts:
L'ordinador està compost pel maquinari (hardware) i el programari (software).
-Inventor:
L’inventor va ser: John Von Neumann
-Biografia:
John von Neumann (Budapest, 1903 - Washington, 1957) científic, físic i matemàtic. Considerant per alguns com un dels més importants científics del segle XX.Sense anar molt a classe, obtingué brillants qualificacions en matemàtiques a l'Universitat de Budapest. De 1921 al 1923 va estudiar química a Berlín i, després, és va graduar en Enginyeria química a Zurich. Al 1933 junt a Alexander, Veblen, Einstein, Morse i Weyl es va convertir en un dels grans sis primers professors de matemàtiques del institut per a l'Estudi Avançat de Princenton (USA) on va estar per a la resta de la seua vida.Junt a Oskar Morgenstern, al 1944 publicà, "Teoria de jocs i comportaments econòmics", que va revolucionar l'àrea de l'economia, introduint nous mètodes matemàtics per a l'anàlisi de problemes econòmics.
  • Llenguatges de programació (definició, tipus…)

Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen l'estructura i el significat respectivament.

Tots els llenguatges de programació tenen alguns elements de formació primitius per a la descripció de les dades i dels processos o transformacions aplicades a aquestes dades (tal com la suma de dos nombres o la selecció d'un element que forma parteix d'una col·lecció). Aquests elements primitius són definits per regles sintàctiques i semàntiques que descriuen la seva estructura i significat respectivament.

  • Xarxes
Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors. La finalitat principal per la creació de una xarxa és compartir els recursos i la informació en la distancia, assegurar la confiabilitat i la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió de les dades i reduir el cost general d'aquestes accions.Les xarxes es classifiquen segons el nivell en què es du a terme la comunicació. Així, per exemple, hi ha xarxes a nivell físic (LAN, Ethernet..), xarxes informàtiques virtuals que corren sobre Internet, etc. Hi ha dues grans maneres de classificar els nivells, el model OSI i el model TCP/IP.El model OSI, estructura cada xarxa en 7 capes amb funcions concretes però relacionades entre elles, el model TCP/IP es redueix a 4 capes. Altres classificacions, vistes a continuació, són: per escala, per relació funcional o per topologia.



  • Sistemes operatius
    El sistema operatiu és el programa més important de l’ordinador perqué és l’encarregat de dirigir tots el components de l’ordinador i fer que funcionin tots.
    Sense el sistema operatiu no podria funcionar res de l’ordinador.
    • Reconeix el teclat.
    • Enviar l’informació a la pantalla.
    • Controla els periferics.

    Tipues de sistemes operatius:
    -Windows
    -Linux
    -Mac



    • Intel·ligència artificial
    La intel·ligència artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.
    Determinar si un ordinador realment es comporta de manera intel·ligent és complex. Hi ha moltes definicions de què és exactament la intel·ligència artificial. La més estesa és la de John McCarthy (1995), que afirma que "és fer que una màquina es comporti d'una manera que seria considerada intel·ligent en un humà."





    jueves, 22 de septiembre de 2011

    Benvinguts al meu blog

    Benvinguts al meu blog, aquest blog me l' he creat per un treball d' informatica del col·legi Sant Antoni Maria Claret. Jo sóc un persona divertida i alegra, practico el esport del futbol, al Levante las Planas i tambè se tocar la guitarra, porto 3 añys i mig tocant-la i m'agrada molt. En aquest blog us parlare sobre les novetats del club deportiu Levante las Planas i sobre el Zaragoza i el Real Madrid, a més de les cosses que anallin pasant al colegi. Espero que us agradi el meu primer i sencill blog que he creat per tots vosaltres i que el disfruteu al vostre gust.