domingo, 16 de octubre de 2011

3.Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.
 Unitat central de procés (UCP): s’encarrega del control de l’ordinador, processant instruccions, per a això. Hi podem distingir:
— Unitat aritmeticològica (UAL): s’encarrega del processament de                  
dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.
— Unitat de control (UC): s’encarrega de dur a terme el control, és a dir, 
de generar els senyals necessaris per activar els elements de l’ordinador 
en funció de les instruccions.
— Registres: memòria interna del processador que proporciona les dades 
a la unitat aritmeticològica i en la qual aquesta emmagatzema el resultat 
de les seves operacions.

4.Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.
Els processadors que s' instal·len actualment són:












Intel Core i7




                                                                                                                                              AMD Phenom X4

5.Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.
 Perifèrics d’entrada: són dispositius que permeten que l’usuari introdueixi informació a l’ordinador (les dades flueixen des del perifèric cap a l’ordinador). Alguns exemples de perifèrics d’entrada són: teclat, ratolí, escàner, micròfon o càmera digital.

Teclats:
Teclado PC ordenador sobemesa PS2 --- 9,99
Teclado plegable lavable delgado USB--- 6,95 :
Escaners:

Escaner canon CanonScan LIDE 25 Gris USB serigrafiado---24,90

Escáner de superficie plana HP Scanjet G2410---76,99

Ratolí:

Ratón Sony Vaio Bluetooth BMS-20 BMS20---29,99


                                                       

Raton laser inalambrico Logitech V470---15,60


                                                         
•  Perifèrics de sortida: són dispositius que usa l’ordinador per mostrar els resultats a l’usuari (extreure la informació); és a dir, les dades fl ueixen des de l’ordinador cap a l’exterior. Alguns exemples de perifèrics de sortida són: monitor, impressora, plòter o altaveus.
Monitors:
Samsung E1920N monitor LCD 18.5"---116,00


                                           

                                            

Asus VH198S monitor LED 19"---140,00




                                          
Altaveus:

Altavoces USB PC ordenador sobremesa i potatil JACK---12,99

Altaveu bluetooth NOKIA MD5W MP3---9,90

•  Perifèrics d’entrada i sortida: compleixen les funcions d’enviar i rebre dades a l’ordinador, o des d’ell. Hi ha alguns perifèrics d’entrada i sortida que s’anomenen d’emmagatzematge. Alguns exemples de perifèrics d’entrada/sortida són: mòdem, discos fl exibles, llapis de memòria USB, targeta de xarxa, targeta de so...etc.
Pendrive:
Pendrive 4GB USB 2.0---6,99

Pendrive de 32GB Kingston USB 2.0---24,99

6. Com es pot clasificar el software? quines diferencies trobes entre els diferents grups?
El programari (software, en anglès) és un terme general emprat per descriure el conjunt dels programes informàtics, procediments i documentació que fan alguna tasca en un ordinador. Comprèn el conjunt sistemàtic dels programes d’explotació i dels programes informàtics que serveixen per a aplicacions determinades. El terme inclou aplicacions com els processadors de text, programari de sistema com el sistema operatiu, que fa d'interfície entre el maquinari i les aplicacions, i finalment el middleware, que controla i coordina sistemes distribuïts.
Programari de sistema: El seu objectiu és desvincular adequadament a l'usuari i al programador dels detalls de la computadora en particular que s'usi, aïllant-lo especialment del processament referit a les característiques internes de: memòria, discs, ports i dispositius de comunicacions, impressores, pantalles, teclats, etc. El programari de sistema li procura l'usuari i programador adequades interfícies d'alt nivell, eines i utilitats de suport que permeten el seu manteniment.
Programari de programació: És el conjunt d'eines que permeten al programador desenvolupar programes informàtics, usant diferents alternatives i llenguatges de programació, d'una manera pràctica.
Programari d'aplicació: És aquell que permet als usuaris dur a terme una o diverses tasques específiques, en qualsevol camp d'activitat susceptible de ser automatitzada o assistit, amb especial èmfasi en els negocis.














miércoles, 5 de octubre de 2011

QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?

1.Buscar informació sobre la definició d’informàtica(diverses fonts).
La Informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals.


2.Buscar informació sobre:
  • Arquitectura d’ordinadors(definició, parts,inventor,biografia).
      -Definició:
L' arquitectura de computadors és le disseny conceptual i l'estructura operacional fonamental d'un sistema de computador. És a dir, és un model i una descripció funcional dels requeriments i les implementacions de disseny per diverses parts d'una computadora.
-Parts:
L'ordinador està compost pel maquinari (hardware) i el programari (software).
-Inventor:
L’inventor va ser: John Von Neumann
-Biografia:
John von Neumann (Budapest, 1903 - Washington, 1957) científic, físic i matemàtic. Considerant per alguns com un dels més importants científics del segle XX.Sense anar molt a classe, obtingué brillants qualificacions en matemàtiques a l'Universitat de Budapest. De 1921 al 1923 va estudiar química a Berlín i, després, és va graduar en Enginyeria química a Zurich. Al 1933 junt a Alexander, Veblen, Einstein, Morse i Weyl es va convertir en un dels grans sis primers professors de matemàtiques del institut per a l'Estudi Avançat de Princenton (USA) on va estar per a la resta de la seua vida.Junt a Oskar Morgenstern, al 1944 publicà, "Teoria de jocs i comportaments econòmics", que va revolucionar l'àrea de l'economia, introduint nous mètodes matemàtics per a l'anàlisi de problemes econòmics.
  • Llenguatges de programació (definició, tipus…)

Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen l'estructura i el significat respectivament.

Tots els llenguatges de programació tenen alguns elements de formació primitius per a la descripció de les dades i dels processos o transformacions aplicades a aquestes dades (tal com la suma de dos nombres o la selecció d'un element que forma parteix d'una col·lecció). Aquests elements primitius són definits per regles sintàctiques i semàntiques que descriuen la seva estructura i significat respectivament.

  • Xarxes
Una xarxa informàtica és un grup interconnectat de computadors. La finalitat principal per la creació de una xarxa és compartir els recursos i la informació en la distancia, assegurar la confiabilitat i la disponibilitat de la informació, augmentar la velocitat de transmissió de les dades i reduir el cost general d'aquestes accions.Les xarxes es classifiquen segons el nivell en què es du a terme la comunicació. Així, per exemple, hi ha xarxes a nivell físic (LAN, Ethernet..), xarxes informàtiques virtuals que corren sobre Internet, etc. Hi ha dues grans maneres de classificar els nivells, el model OSI i el model TCP/IP.El model OSI, estructura cada xarxa en 7 capes amb funcions concretes però relacionades entre elles, el model TCP/IP es redueix a 4 capes. Altres classificacions, vistes a continuació, són: per escala, per relació funcional o per topologia.



  • Sistemes operatius
    El sistema operatiu és el programa més important de l’ordinador perqué és l’encarregat de dirigir tots el components de l’ordinador i fer que funcionin tots.
    Sense el sistema operatiu no podria funcionar res de l’ordinador.
    • Reconeix el teclat.
    • Enviar l’informació a la pantalla.
    • Controla els periferics.

    Tipues de sistemes operatius:
    -Windows
    -Linux
    -Mac



    • Intel·ligència artificial
    La intel·ligència artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.
    Determinar si un ordinador realment es comporta de manera intel·ligent és complex. Hi ha moltes definicions de què és exactament la intel·ligència artificial. La més estesa és la de John McCarthy (1995), que afirma que "és fer que una màquina es comporti d'una manera que seria considerada intel·ligent en un humà."