miércoles, 14 de diciembre de 2011

Internet

1. Què és Internet?
Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (és un protocol no orientat a connexió usat tant per l'origen com per la destinació de la comunicació de dades a través d'una xarxa de paquets commutats no fiable de millor lliurament possible sense garanties) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.

2. Orígens.
Internet és va crear amb fins militars amb la idea de que l'estructura de defensa no trontollés si l'enemic aconseguia destruir algun dels punts de la xarxa de defensar.
Per desenvolupar aquest projecte l'Agència de Projectes d'Investigació ARPA va crear el 1969 la xarxa ARPANET instal•lant un ordinador a la Universitat de Califòrnia per transmetre informació als centres de computació de tres altres universitats. Durant la dècada dels 70 i principis dels 80, aquesta xarxa era d'accés restringit per a la gent normal i corrent d’arreu de tot el món.
El 1991 una llei del Congrés dels Estats Units va aprovar la creació de la Xarxa Nacional per a la Investigació i Educació (NREN), i va estendre els serveis a tots els nivells de l'ensenyament.
El mateix any també es va permetre l'accés a Internet al sector privat a través de connexions alternatives a la xarxa que era subvencionada per diner públic. Les empreses multinacionals van començar a aprofitar aquest servei que els permetia reduir costos quan es comunicaven amb les seves delegacions escampades per tot el món.
Internet ja s'havia consolidat com una xarxa internacional d'ordenadors gràcies al protocol de comunicacions anomenat TCP-IP. Aquest protocol és el que s'encarrega de crear i administrar les dades que circularan d'un ordinador a un altre.
La popularització definitiva d'Internet ha arribat amb la World Wide Web (WWW). Es tracta d'una creació europea fruit del treball de Tim Berners-Lee i Robert Caillau que el 1989 treballaven conjuntament des del Centre Europeu de Física de Partícules (CERN), a Ginebra.

3. Què es necessita per a connectar-se?
Per connectar-se a Internet requereix un proveïdor de serveis Internet (ISP) i determinat hardware:
-ISP: Un ISP proporciona accés a Internet. La manera de contractar un compte amb un ISP és igual que l'utilitzat per contractar el servei telefònic o altres serveis públics.

-Hardware: Per a una connexió de banda ampla, com a línia de subscriptor digital(ADSL) o cable, es necessita un mòdem ADSL o per cable. Normalment, l'ISP l'inclou com a part del maquinari d'inici quan es subscriu a un compte de banda ampla. Per a una connexió de marcatge directe, necessita un mòdem d'accés telefònic. Molts equips ja vénen amb aquesta tipus de mòdem instal•lat.

4. Serveis que ofereix la xarxa.
Sempre he considerat que Internet és la major biblioteca del Món, on pots trobar tot tipus d'informació, recursos i compartir de tot. Tot depèn i com tot, de l'ús que cadascú li doni.

5. Estructura de la web.
L'estructura d'un conjunt de pàgines web és molt important, ja que una bona estructura permetrà al lector visualitzar tots els continguts d'una manera fàcil i clara,mentre que un conjunt de pàgines web amb una mala estructura produirà en el lector una sensació d'estar perdut, no trobarà ràpidament el que busca i acabarà per abandonar el nostre lloc.

6. Elements que componen la URL.
Una URL (Uniform Resource Locator) identifica un document (HTML) a la xarxa.
Tota URL està composta per diverses parts:
1 - Protocol mitjançant el qual s'accedeix al document (http, ftp ...)
2 - Nom del domini.
3 - Nom de la carpeta del servidor en què està el document.
4 - Nom del document.

7. Programes de navegació.
N’hi ha diversos programes de navegació, els més coneguts són Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome i Safari.

8. La barra de navegació.
La barra de navegació serveix per a:

  • Tenir accés directe a les seccions més importants del web i els seus portals.
  • Estar atent a totes les alertes d'actualitat, estiguis [navegant] per on sigui.
  • Tenir, a un sol clic de distància, tota la informació sobre el temps, els resultats de borsa, la graella de televisió, l'horòscop, les xerrades i la nostra botiga.
  •  Tenir un dels millors cercadors de la Xarxa, inclòs al navegador des del qual podràsfer totes les cerques que desitgis simplement teclejant la paraula clau en l'espaireservat per a això, sense haver d'acudir a cap pàgina.

9. Pràctica de navegació per diferents webs. 
Aquesta és la pàgina web que més visito es on segueixo tota la informació de tot tipus de esports i competicions. Cada vegada que poso l'ordinador en marxa poso aquesta pàgina

Aquesta també es una de les pàgines que amb més frequüencia visito. Ho faig per esclotar la musica que m'agrada mentre faig els deures ho estudio.

Aquesta pàgina web la visito per buscar informació sobre tot el que em demanin en el institut. Trobo totes les definicions i biografies que normalment necessito, es un bona pàgina web.

Aquesta web la visito per a tot. Em serveix per trobar tot tipus de pàgines web que necessiti


sábado, 3 de diciembre de 2011

Visita a Monserrat



Aquestes fotos les vam fer a la escursió de Monserrat. Les em pujat a una pàgina web anomenada Photosnack. En aquesta pàgina web li pujem les fotos i ell sol ens fa com un àlbum en moviment. Esta molt bé aquesta pàgina web perquè a més pots personalitzar com pasar les fotos i pots incloure música.